hej hej

hej nu sitter jag på min sista lektion (SvEn) sitter vid datan för attt skriva min deckare men det e bara överskattande att skriva den =P har min mobil på laddning . så jag vet inte hur länge datansbatteri kommer att hålla men skit samma e bara att byta data då =)  i kväll så ska jag till stallet eller i rättasakt så ska jag åka typ efter skolan=P pappa kommer att få köra mej=)  då ska jag ut en sväng i skogen och sen så ska jag in i ridhuset. och rida lite mjukgörande=) efter det så ska jag på Stul möte . sen så ska jag kanske rida Pepzi=)
hoppas dagen blir bra=)


Hiss :D


Jag hissar att det har blivit varmare så att snönn smälter :D
Vill ha sommar med massa sol och bad NU!

Diss :(

Att jag inte kan köpa mina vita benskydd för att jag inte har nå pengar..
Och att lovet snart är slut så att skolan börjar..

Lite bilder !

Vart tre bilder men hinner inte ladda upp flera :)

Ingen uppdatering

Kommer nog inte bli några fler inlägg från mig idag. Ska på en liten träff med ungdomssektionen och kolla på julshowen och bara ha det allmännt mysigt ikväll så ni får stå ut.
Fixar lite tidsinställda inlägg med hissar, dissar och lite bilder :D

-Stallet.

Okej ska snart ta å åka ut till stallet å fixa lite mad Cassie och rida lite i ridhuset.
Igår på hoppträningen så skötte hon sig super bra! Kunnde korta henne innan hindren och hon galopperade! Asså hon brukar få en llite trav galopp stil och mäst paddla med benen, Men igår så skötte hon sig!
Hoppade även våran första riktiga kombination tsm :D Hihi hon var super fin, fick trycka på ghenne lite men det gick bra! Den slutade doch på 85 kanske men det räckte så länge.
Hoppade en liten övning ochså där vi hoppade tre hinder på rad, Vi skulle ha 5 lr 4 galoppsprång mellan varie hinder fast jag slutade på fyra mellen ena och 3 mellan andra. Men aa sp kan de bli när hästen ligger på lite ;)
Var bara jag och Johanna som var med så att det var ganska så lugnt :)

Tävlingsoutfit 2011 :D

Såhär ska jag och cassie se ut på tävlingsbanonra i år, iaf på hoppbanorna!
På dressyrbanorna kommer jag att se ut ungefär så fast med dettaa tränset :D Hihi min lilla prinsessponny.
J
På lagtävlingarna kommer jag att ha ett vittschabrak som det är en liten broderad logga på hihihi ni får se det när det har kommit hem hit, sen så kommer jag att ha ett par vita damasker från horze på framridningen.
Måste även köpa ett vitt dressyrschabrak då det vita med brodyr på är ett AR scabrak och jag känner att det ser lite "roligt" ut.
Aa så e min outfit för i år :D
Hiss/diss? :D

Tävlingsutrustning !

Okej Cassie har antingen de rosafodrade eller blåfodrade tränset från hööks. Har även ett pullarträns från hööks som kan råka åka med på tävling. Har ingen bra bild på det och hittar ingen bra heller så aa ni får en bild senare när jag tagit en.
Sen har hon blåa bak och fram skydd eller rosa benlindor. Det blir oftast så att hon har den blåa outfiten då skydden sitter bättre än lindorna.
Hittade ingen bild på bakskydden så att ni får stå ut med att jag bara laggt ut bild på framskydden.
Sen har jag ju ett rosa och ett blått schabrak :D
Tävlar jag i pullaret så har jag mitt vita schabrak med guldpasporal och mitt namn och cassies namn inbroderat med guldtråd :D
Ska även köpa vita skydd till henne :D
Så det var Cassies outfit i hoppningen :D
Min outfit kommer sen när jag hittar bild på allt :D

Svar :D

Det fixar vi! Jag slänger in ett litet inlägg med tävlingsutrustningen som Cassie har och som jag har! :D

Svar :D

Hej saga,
ja det var en engångsföreteelse. Var ju inte mina lindor så var tvungen att linda dom så bra som det gick.
:D

Myskväll :D

JAha då blir det en myskväll för oss, ska kolla film och äta MASSOR med chips (a) Kommer lite HISSAR och DISSAR mm under kvällen :D

hej hej

Nu ska jag till stallet och träna kanske blir lite bildser det vet jag inte än=)
hoppas det  går bra oc h jag inte dampar något=)

svar på tal...

vi har fått masor med komentarer om att vi härmar dressyrmupparna. fast det var faktist vi som var före dressyrmupparna vi startade vår blogg i början av 2010 och dressyrmupparna i juni.
Fast vi har startat vår blogg flera gånger. och tagit bort alla inlägg flera gånger. och nu har vi startat våran blogg på nytt=)
så det jag vill komma fram till e att jag och idha var före dressyrmupparna . så det måste vara dom som härmade våran blogg!

hej igen=)

jag har ju inte bloggat på ett tag. för få fort  jag la in ett inlägg så fick jag hotmail . så jag tappade lusten. men nu så ska jag sätta igång att blogga ingen e tanken.
hade tänkt att återberätta heljen så det blir lite att läsa=P
lördag: jag åkte till stallet vid 11 ungerfär för att först rida sherrie (frida sjuk) när jag skull ehämta henne så var hästarnas hage trasig så jag behövde laga 2 st för att det inte skulle rymma=P sen tog jag int sherrie och gjorde henne i ordning för att komma ut i ridhuset så tidigt såmöjlingt . det gick rätt bra att rida henne. hon testade mej som vanligt=P se tog jag in olle för att ta en skogs tur . det e riktigt mysigt att var as ute i skogen =)
sen hem...
(sherrie)
Söndag: jag tog in olle och red ut honom i skogen idag med. musigt mysigt.
sen så skulle jag ridas "info" också . tog ocg gjorde det på ute banan med massor av snö=)det var riktigt roligt . han höll på att kasta av mej=(
sen gick jag in i ridhuset och tog ett par turbo varv i ridhuset i båda varven=P
sen hem och sova=P
("info")
måndag: i dag så red jag inte olle. jag var med i hoppspecialen på pepzi det gick riktigt bra . mycket ridning med magen och sitsen=P hindrena slutade på ca 1 meter (La) på den ponnyn=) den känndes ganska sjönt att få hoppa igen=)
idag: idag så red jag ut med maria, hon på oka och hennes hundar var med ut också det var riktigt roligt . mycket skratt som vanligt. olle hoppade lite granna men det var mäst bara roligt . för han gör det så sellan i dagsläget.  sen när vi kom hem så hade "häxan" varit på mamma att det var oansvarligt att just vi red ut=( men jag skiter i all det .
i kväll så blir det att dressyr pass för andreas=)

Dressyrträning.

Nu åker jag till stallet för ett seriöst dressyrpass för Andreas :D
Kommer mer inlägg ikv när jag kommer hem vilket blir runt 9 kanske :D

Omg omg omg!

Gud vad duktig den lilla ponnyn är ! Fixade henne i boxen och hon bet inte ens efter mig! OMG vrf har jag inte försökt mig på det förut för? Heheh men nu börjar det bli bättre och bättre mellan henne och mig iaf, känner att hon litar på mig och att hon inte tar mig som ett hot, eller en liten leksak.
Hoppningen idag var kanske inte den bästa..
Började att hoppa små plutt hinder som hon studsade över som en liten pegasus, vart lite studsar efter med men aa, hon var ju glad. Sedan hoppade vi en liten bana, första varvet gick super, något taggad emen superfina språng, och hon galoppade mellan hindren för de mästa. Hindrena låg kanske på 50.
Ändra rundan så var första, andra och tredje sprången superfina, men sen när jag skulle koomma på oxern från andra hållet (paralell) så stod hon och studsade på stället och om jag drev henne frammåt så studdsade hon mer uppåt än frammåt och aa så fortsatte det i kanske tre varv runt i ridhuset, sedan ställde jag henne utåt och svängde mot oxern och ficl´k till ett supersprång! Asså hon typ flög. De här hindrena låg på ca 1 meter och gud vad glad jag var! Sedan var vi klara och jag travade av och gud vad mjuk hon var!

Idag,

Okej, inte skrivit på jätte länge men jag har typ idé torka, jag vet absolut inte vad jag ska skriva om och det händer inte så mycket för mig och Cassie heller..
Men idag har jag vart i stallet å mockat, fyllt torv och myst med cassie, så stallet är klart iaf. Ikv blir det iaf hoppträning :D Längtrár typ supermke!
Gud vad stolt jag är över min mamma och över Cassie. Cassie börjar respektera mamma mer och mer nu så att hon får kläav henne i boxen (när jag holler i) men igår så linimentade mammam till och med hennes rumpa utan problem :D stolt,stolt,stolt!!
Tror att jag ska testa att fixa henne i boxen idag, utan att binda upp henne, lite pinsamt kanske att det absolut inte går att fixa henne i boxen för mig, men jag testar idag så berättar jag hur det gick, senare idag :D
Vikken färg ska jag vara då?
Ljusblå, Röd, Rosa, Vit? :D

Besökare..

Okej jag vet att uppdateringen inte åär på topp men efter som att statistiken bara går uppåt så måste vi ju ändra på det :D
Kram

plugga..

SÅ här långt har jag kommit och den ska vara inne imorn så komme rinte hinna blogga så mke nu ;)

Idha bilder ;)

Så det blev litebilder iaf, sk kolla igenom allt å kolla efter fail bilder å lägga upp ;)

Svar :D

Hej, kul att du berättar om vad du vill läsa, har haft sån bloggtorka ett tag så har bara blivit massor md små inlägg :D
Vi fixar det där med bilder :D
Kram

Tappar läsare..

Som rubriken säger så tappar vi massor med läsare, igår hade vi 51 läsare och idag 16!!!!
Okej vad vill ni läsa om då, så att vi inte sitter å skriver om massa saker som ni inte ens vill höra om?

Okej..

Nu vet jag ven det var som kommenterade, förstår inte varför alla bara ske se massa fel för?
Jag menar inte att alla gör det men många..

Jobba.

Ska snart ut till stallet och göra lite nytta, blir att göra kvällsmat till ridskolehästarna och mocka.. Måste även fixa till Cassie och rida, känns så kul att få mycke att göra...

Svar på tal..!

Anonym
lär dej att linda . ojämt och för lågt lindat och klipp av dom lite (elefantben)
Du får gärna ha en åsikt men de är inte för långa och vissst de kanske är ojämna! Inte mina lindor och kunnde därför inte klippa dom!

Hoppningen.

Gud vad bra det gick! Cassie var så super duktig!
Hoppade först en 5.5 med kryss först och en jätte bred oxer, haha trodde att Cassie skulle ta ett extra steg i den (a)
Gud tänk vi har inte hoppat sen typ i november kanske och nu går det klockrent!
Hon var inte jätte stressad, iaf inte så stressad jag trodde att hon skulle vara och hon vara bara så underbar!
Hoppade även en kombination, eller aa en storhäst kompination som jag och johanna fick gasa in i ;) 7.5 meter men men det gick också bra, tror att vi stannade på 80/90 kanske !
Hihi bilder kommer när jag råkar träffa sofie och film kommer när jag orkar lägga inden i datan :D

Skolan,

Okej nu ska jag snart gå till skolan i kylan, har absolut ingen lust men jag måste (a) Ska fortsätta att sticka på mina lovikavantar :D
Hihihi men aa ikv blir det lektion och på onsdag med.
Kommer inlägg om igår
Puss

Stallet stallet..

Nu ska jag och mamma åka ut till stallet men först blir det donken..
Cassie ska få hoppa för första gången på tup flera månader.. hihihi kan bli intressant. Har johanna kameran med sig så får hon vara snäll och fota tycker jag. Ska få mamma å filma iaf.
Tror att det blir lite bus idag med så :D

svar

hej nellie .
varför jag har nummerlappen på martingalen e för att jag har en öron rädd ponny som tycjker det e rätt obehagligt att ha nummerlappen på tränset och för att jag alltid glömmer bort att sätta på den på tränset så det har blivit en vana atta ha den på matingalen=) det blire också lättare för både mej och för mamma att ts bort den =P

hej hej

nu sja lilla jag ta och tvinga pappa och köra mej till stallet så jag ska kunna rida ut i den kalla kylan=P
sen tror jag att det kommer att bli ett en liten stund i ridhuset .
ska städa mitt skåp och smörja alla mina saker ochså=P jag ska vara en liten duktig flicka i dag =P

hej hej

Hej just nu så sitter jag i skolan och skriver deckare eller inte det suger, så i stället så kommer jag att lägga in ett inlägg. ibland så e jag smart.
idag efter skolan så kommer jag att åka till stallet nästan på en gång för att kunna rida ut i skogen. och konditions träna i kylan. kommer att bli ett ganska kort pass. efter så kommer jag att tvätta honom . för att det förbaskade vinterpälsen ska försvinna. hatar när den ska av . det går ju knapt att borsta.

Någon som har något tips om att kunna få bort vinterpälsen på att snabbt och smidigt sätt???


det får bli denhära boilden på mej och olle igen=P

51 besökare:D

Såg nu lite snabbt att vi har haft hela 51 besökare idag :D
Känns mycket roligare att blogg när man vet att någon läser :D
Bild på mig och Silver Jack en Connemara ponny född 1997 som togs bort 2009 :(
Han och jag var oslagbara :D
(2008)

Godnatt

Godnatt på er sötnosar, nu blir det sängen för mig. Har ju skola imorgon fast vi har temadag å de e skit. Måste jobba med dom som mobbade mig för ungefär ettt halvår sen.. Så vet inte om jag ska vara hemma (?)
Men jag ska krypa ned nu, puss och kram :D

Lite bilder !

Orkar inte sitta å ladda upp så mycket bilder men här kommer några :D

Bilder? :D

Okej nu har jag bestämmt mig för att jag måste bli lite glad så att jag satte mig å redigerade massa bilder, hittade gammla bilder från typ 2008 när jag var med på min första hopptävling och massa annat :D
Vill ni se så får ni ta å kommentera :D

Rida + kyla = :(

Okej ridpasset gick skit rent ut sagt! Mamma filmade så att ni kan få se om ni vill?
Allt bara pajade, galloppen var bara typ trsv/galopp..
Huvudet gick som en kamel och allt vara bara dålig :(
Uch det var verkligen så att jag började gråta..

Om mig !

Tänkte att dek´t kunnde vara bra att kanske lära känna oss lite bättre, så här kommer lite om mig iaf ;)
Jag heter Idha och jag är 14 år snart 15, jag bor med min mamma pappa och mina två syskon i en liten by nära strängnäs.
Jag har en ponny som heter Cassiopeja men hon kallas för Cassie. Jag har haft Cassie i snart ett år(11 månader) och de har nog vart de mest lärorika månaderna jag har haft.
Cassie är korsning Newforest/varmblod och är 14 år.
Vi köpte Cassie från Kristianstad av Amanda, Cassie är väldigt agresiv om hon inte känner förtroende för personen eller om hon känner sig trängd eller hotad. Vilket betyder att jag har fått mina bett men vi kommer varandra närmre och närmre.
Jag har iprincip fått bygga upp Cassie från botten, hon kunde allt men hon var totalt omusklad och hade inte koll på några gångarter i över huvud taget.
Cassie är en ängel när man rider och ställer upp i vort och tort.
Kommer inte påså mycket mer att skriva men hoppas att det räcker, undrar ni något  så får ni kommentera ! :D
så såg min lilla ängel ut när hon kom ..

Bloggar jag följer..

Dressyrmupparna, det är ju nästan ett måste om man är innom hästvärlden! Jag gillar allt de skriver om och jag gillar att de har en sån bra uppdatering, vilket jag önskar att vi också får till!
De tar massa super fina bilder och deras häsar är ju vara för underbara :D
Ponnybruden, henne har jag bara åkt med från BDB. Jag tycker att hennes ponny är super fin och jag tycker att Sandra har gjort sånna framsteg med honnom.
Jag gillar det hon skriver om och hon har superfina bilder :D
Ztreliin, Det är nog en hästblogg som inte så många som läser den (tror jag) men det är en toppen tjej som skriver den!
Hon har fina hästar och hon skriver om sånt som är kul att läsa om :D

Sängen ..

Nu blir det sängen och en bra film :D
Sov så gott så ses vi i morgon små sötpluttar :D

Stallet idag :D

Åkte ut till stallet jätte tidigt idag efter som att jag skulle jobba.. Men Jenkan jobbade med mej så att allt blev helt superbra :D
Hade ju ett litet barnkalas också, hahah känner att det inte vart något att skriva om idag :(
Men lilla Jossefine red på Cassie idag, Maria skulle ut med Jack i skogen och då fick Cassie gå med. Hon är ju en liten Ängel när barnen rider :D
Kommer mera inlägg ikv :D
Men imorn blir det iaf att rida lite och ha lektion för Silke :D
Kram (L)

Tack

Vi vill tacka Emma Öholm för en superfin design :D

hej hej

jag hinner slänga in nu ett inlägg innan jag ska åka till skolan.
idag så åker pappa från jobbet för att kunna köra mej=P skoja inte om att det var skönt.
ikväll så e det hoppträning för sarah . riktigt roligt vet inte om jag ska hoppa honom på bett eller inte =/
har svårt att bestäma mej=P
olle och jag på "helmer"

Hej hopp

Cassie fick stå idag, hinner inte med att rida på torsdagar eftersom att jag har konfirmation då. Meen jag mochade och tog av tecket :D
Jusste vi har haft 95 besökare idag ;o fortsätt att läsa och kommentera :D

svar :D

Lilly:
tjena ;)
bra blogg :)
men lite tråkig, så om ni skaffar en snyggblogg design, så kommer nog fler följa bloggen ;)
Hej lilly, design är påväg :D
Kram

Hmm

Okej nu ska det bli lite ordning på mej, ska sluta att vara så lat. Har inte orkat sätta på datorn därför det inte har blivit någon uppdatering (a)
Gud vad roligt att vihar någon som läser våran blogg :D
Nu kan ni även följa oss via blogglovin :D
Kommer lite mer info om oss snrt också :D

svar

nellie
hej fin blogg. 

jag tycker er blogge rolig att läsa jag skulle jätte gärna läsa om er och era hästar. 
det skulle vara roligt . om det okej så kommer jag göra lite idol bilder på er?
svar: hej nellie
tack =)
Jag ska ta ett snack med idha om det. =)
klart du får göra det det kan du skucka till
[email protected]

Idag

Idag så kommer det inte bli något stall för mej. för jag har vart hemma från skolan
för mina små ögon cepar sej. inte någe vidare kan jag ju bara hälsa er. det smärtar i ögonen=(
igår så red jag i ridhuset . och det gick ganske bra han var ganska mjuk i skritten och traven och i galoppen fick jag knappt stopp på honom =P
olle från tävingen på helmer =P
kramsi johanna

hej hej

jaghar inte haft någon lust att blogga just nu . men har lovar er ett par bilder som kommer nu .
idha och cassie
jag och olle
jag och olle
har flera bilder fast det blev inte någe vidare när jag beskärde dom.

Rast..

Nu har jag en liten rast så jag passr på att blogga lite och kolla lite på de bloggar som jag läser.
Tänkte att om ni vill så kan jag skriva ihop något litet inlägg om de flästa bloggar som jag läser?
Men ett stort tack till er sol läser bloggen

Puss :D

Skolan..

SItter i skolan och skriver en uppsats om Hinduismen och Kristendomen. Gud vad det inte går bra, men ska fortsätta att leta fakta och inte sitta här, men det lär bli lite mer inlägg under dagen,

puss :D


Godmorgon!

Snart skola med SO uppsats och Tyskaprov.
Blor ingen ridning för mej idag, ska ha en lektion för mitt x fosterfamiljs dotter som vill börja rida igen. Cassie tycker nog att det blir skönt med lite skritt i ridhuset efter passet igår.
Ska fixa med lite i skåpet och utrustningen ochså om jag hinner :D
Bild från den så kallade Höstpokalen som vi har varie år på ridskolan :D

Uppdateringen!

Okej nu ska både jag och Johanna uppdatera lite bättre!

Lektionen.

Gud lektionen gick super, gjorde lösgörande övningar, små volter och ställa ut och in. Cassie har lite svårt att gå på volt i högevarv eftersom att hon är väldigtstel men efter den här lektionen känndes hon massa trevlig.
Galoppen gick också massa bra de stunder vi galoppade och inte bara travade massa konstigt..

Vart ett kort inlägg men har inte tid att skriva mera,

Kram :D

Plutt Johanna

Aa som Johanna sa så ska vi ut å rida lite snart :D Fast hon kommer att vara lika oseriös som vanligt ;) hahah kanske ska tvinga henne att rida min polle plutt. Cassie gillar när Johanna rider henne så att det blir bra tycker jag.
Förlåt att uppdateringen inte har varit på topp men varken jag eller Johanna har vart hemma.
Kommer lite inlägg ikväll :D

hej hej

Jag sa ju att jag skulle lägga in bilderna . då uppstog det ett problem att bilderna var för stora för att lägga in=(
så efter jag har varit i stallet så kommer jag att lägga in/beskära bilder från då och från i dag =) om jag inte glömmer kamran,
nu ska jag åka till stallet och rida ingen med Lilla idha . ska rida ett "seriöst" ridpass eller inte.. e inte så bra på det.
fast det kommer att bli hoppsaden och Hackamore =P sen ska jag fotta och filma lite när amalia rider (kanske om jag hinner)
kram johanna

Hej hej

Idag så e jag hemma från skolan.
har varit och kollat när min lillebror badade . han kommer bli bättre änmej på att simma=/ känns lite konstigt , jag har jätte svårt att simma=(
efter det så åkte vi till stallet och jag tog in olle och gjorde iordning honom och tog en sväng i skogen . det var riktigt skönt för att det var lagom kallt. Plockade lite gran . och sen red vi hem igen .
nästa inlägg kommer det bilder som idha skrev om för ett opar dagar sen för jag har inte varit hemma=(
kramis johanna=P

Nästa stallet.. stallet

Nu ska jag snart åka till stallet som redan är mockat och fixat, tur att man har en snäll liten pappa som inte har så mycket att göra vissa förmiddagar som bara får för sig att åka ut till stallet och mocka.
Ska knäppa några kort på Johanna och Sofie(?) när de rider. Några små hopp bilder, så hoppas jag att Johanna kan knäppa några kort på mig också om hon hinner vill säga.
Jaja det kommer upp bilder och mera senare ikv när Johanna är hemma så att hon också kan blogga, känns lite enformigt om bara jag ska sitta här. Vi sk även prata ihop oss lite om vad som kommer att komma upp här på bloggen.

Hejsan hoppsan

Nu startar den här lilla bloggen upp igen,
Bloggen skrivs av Idha och Johanna och det kommer troligtvis en liten häst tjej till som heter Sofie som hjälper oss lite,

Hoppas att ni gillar bloggen och sprider till de flesta att vi finns :D

RSS 2.0